Известие

Collapse
No announcement yet.

За или против ЧИП на 147 - 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За или против ЧИП на 147 - 1.9 JTD

Здравейте колеги имам си мнение по въпроса,но все пак искам да се допитам до вас.

Интересувам се от вашето мнение по въпроса с чипа при дизелака.Едни смятат,че ставало по-добре (хем по-бързо хем по-икономично),а други имат мнение,че прецаквало двигателя али бали и така.Така че за каквото се сетите по темата,моля помогнете.

Освен мненията ви за чип-тунинга,искам да ви помоля да ми препоръчате сервизи,в които имате доверие.Смятам че алфата е голям автомобил и не бива да попада в ръцете на някой некадърници.Та ако знаете сервизи,който работят добре (според това дали сте останали доволни вие!) и който се занимават с поставянето на чипове,моля помагайте.

Колата е 1.9 JTD 115 к.с. 2003 г.

Благодаря ви предварително!
    sigpic
    ex 147 JTD by Turbon
    Giulietta multiair - the new passion

Първоначално публикувано от Turbon Покажи съобщение
    Здравейте колеги имам си мнение по въпроса,но все пак искам да се допитам до вас.

Интересувам се от вашето мнение по въпроса с чипа при дизелака.Едни смятат,че ставало по-добре (хем по-бързо хем по-икономично),а други имат мнение,че прецаквало двигателя али бали и така.Така че за каквото се сетите по темата,моля помогнете.

Освен мненията ви за чип-тунинга,искам да ви помоля да ми препоръчате сервизи,в които имате доверие.Смятам че алфата е голям автомобил и не бива да попада в ръцете на някой некадърници.Та ако знаете сервизи,който работят добре (според това дали сте останали доволни вие!) и който се занимават с поставянето на чипове,моля помагайте.

Колата е 1.9 JTD 115 к.с. 2003 г.

Благодаря ви предварително!
    БОБО - ще ти я направи кадърно,бегай при него и после ще се хвалиш ......
    Alfa156 Against All

Comment

И що трябваше да крещим?
      Last edited by търтей; d.m.y г., 18:49.

Comment

Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
        БОБО - ще ти я направи кадърно,бегай при него и после ще се хвалиш ......

А кой е БОБО,че не го знам? А на теб като цяло какво ти е мнението по въпроса?
        sigpic
        ex 147 JTD by Turbon

Comment

Първоначално публикувано от Turbon Покажи съобщение
          А кой е БОБО,че не го знам? А на теб като цяло какво ти е мнението по въпроса?
          Ако беше прочел - нямаше да питаш. Използвай търсачката!

Comment

Колега в раздел платени обяви има една тема extreme service мисля беше, там и ще намериш отг.които търсиш http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=31010.
            Колеги по-леко, все пак човека е нов, кво му влизате с кофите, ебаси и отговора дето просто му дадохте.

п.п. Колега не съм разбирач на тази тема, всеки който слага чип казва върха е, страничните ефекти(отрицателни)след много четене, защото и аз исках са: скъсавя се живота на двг, е нема го караш още 10 години я; турбото духа повече и се натоварва повече, ако си е отлично твоето би трябвало да нямаш проблеми; съединител ще се сменя по-често, което си е нормално; да ти вземат книжката, щото мн ще вари и мн ще натискаш или недай си боже да я блъснеш красавицата, разхода няма да падне, а ще се вдигне с 1 литър макс защото съм сигорен че няма да я караш като сега, за тези неща съм сигорен и затова пиша, и да пишеш какво си направил. за плюсовете няма да говоря защото сиго вече си проучил: висока динамика в ниски и високи обороти, ако имаш някаде лаг, ще изчезне сиго, и др.които вече си чул.
            Last edited by rusiq86; d.m.y г., 23:37.
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Вече над 30 000км съм с чип от КГБ (Петко), мога да кажа,че негативи няма ! Колата върви прилично и разхода е идеален. Препоръчвам чип !
              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

и аз съм с около 40к км с ремап от Петко (KGB)
                Твърдо за !!!
                Даже ако можеше още един щях да си сложа
                Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

За дизела чип-а просто я изстрелва, колата става друга, за TS 16V моторите е препоръчително, защото те страдат от разни болежки
                  145 QV ex.
                  146 Boxer TOTAL ex.
                  147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

и аз ще е чипна. само да и оправя пушилките

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                      Колега в раздел платени обяви има една тема extreme service мисля беше, там и ще намериш отг.които търсиш http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=31010.
                      Колеги по-леко, все пак човека е нов, кво му влизате с кофите, ебаси и отговора дето просто му дадохте.

п.п. Колега не съм разбирач на тази тема, всеки който слага чип казва върха е, страничните ефекти(отрицателни)след много четене, защото и аз исках са: скъсавя се живота на двг, е нема го караш още 10 години я; турбото духа повече и се натоварва повече, ако си е отлично твоето би трябвало да нямаш проблеми; съединител ще се сменя по-често, което си е нормално; да ти вземат книжката, щото мн ще вари и мн ще натискаш или недай си боже да я блъснеш красавицата, разхода няма да падне, а ще се вдигне с 1 литър макс защото съм сигорен че няма да я караш като сега, за тези неща съм сигорен и затова пиша, и да пишеш какво си направил. за плюсовете няма да говоря защото сиго вече си проучил: висока динамика в ниски и високи обороти, ако имаш някаде лаг, ще изчезне сиго, и др.които вече си чул.

Благодаря колега,за отделеното време.Найстина го оценявам.Не бих пуснал темата,ако имаше друга такава,за това реших да пиша.Ако има друга подобна,нека бъда извинен.От скоро съм в форума и нещата не са ми напълно изяснени.

Аз и за това питах,кой е този колега: БОБО?

Радвам се че има позитивни отзиви за чип.Обмислям да го сложа обаче малко по-натам,че сега ми остана да си прехвърля колата на мое име и да я водя на диагностика,което знаете е свързано с доста парички.

Но какво да се прави Алфата си е Алфа.Две мнения няма .
                      sigpic
                      ex 147 JTD by Turbon

Comment

KGB (Петко) : http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=20354
                        Bobo: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=31010

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Първоначално публикувано от slav40
                          Що се правиш ,че не разбираш,иронията не се толерира!!!???
                          Понеже повечето казват така и ми е интересно защо?Пък в крайна сметка може да е вярно,което не ми се вярва ама...казват че чипа щадял двигателя!Може но трябва да се кара до 3к оборота и няма да има проблем!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=31876
                            Прочети цялата тема и намери отговора ..... ,но ти си дизел така,че не те засяга!
                            Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=31876
                              Прочети цялата тема и намери отговора ..... ,но ти си дизел така,че не те засяга!
                              Знам я тази тема...даже имаше още една където са се опитвали да включат прекъсвача на 5та и...края е ясен!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Working...
                              X